0516 520544

Vergoeding kunstgebit

Voordat u overgaat tot het besluit een kunstgebit te nemen, wilt u natuurlijk weten welke vergoedingen er door uw zorgverzekeraar worden geboden. Over het algemeen wordt uw nieuwe prothese voor een groot deel (75%) vergoed vanuit uw basisverzekering, maar dit hangt wel af van het type prothese. Bovendien valt ieder kunstgebit onder uw eigen risico.

 

Vergoeding kunstgebit (volledige prothese)

Als u een volledig kunstgebit krijgt, wordt dit in ieder geval voor 75% vergoed vanuit de basisverzekering. Wel valt dit onder het eigen risico, wat in 2018 € 385,- per jaar is. De wettelijk vastgestelde 25% eigen bijdrage kan eventueel vanuit een aanvullende tandartsverzekering worden vergoed.

 

Vergoeding kunstgebitreparatie en rebasing

 

  • Reparatie volledige prothese: gedeeltelijk vergoed vanuit basisverzekering
  • Reparatie frameprothese: alleen in aanvullende verzekering
  • Implantaatprothese: vergoed vanuit basisverzekering (wettelijke eigen bijdage 10% van de kosten voor een onderprothese, 8% voor een bovenprothese)

 

Vergoeding frameprothese

Een frameprothese zult u in eerste instantie zelf moeten betalen. Heeft u een aanvullende tandartsverzekering afgesloten, dan kan het zijn dat u een deel hiervan vergoed krijgt. Controleert u dit altijd bij uw eigen zorgverzekeraar.

 

Deze informatie is bijgewerkt op 1 januari 2017. Wij raden u aan om altijd de meest actuele stand van zaken voor uw persoonlijke situatie voor de vergoeding van het kunstgebit na te gaan bij uw zorgverzekeraar.Wij kunnen voor u altijd een offerte maken zodat u navraag kunt doen bij uw verzekeraar wat de vergoedingen voor uw situatie zijn. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

 

Overweegt u bij Tandtechnisch Laboratorium Buurlage een gebitsprothese te laten vervaardigen? Ik kijk graag met u naar de mogelijkheden. Neem gerust contact met mij op via 0516-520544. Uiteraard kunt u ook contact met mij opnemen via de onderstaande contactgegevens.

 

Tarieven

Wij hanteren de NZA tarieven

Waarom Buurlage tandtechniek ?

Ik werk met een persoonlijke benadering, maak vrijwel alle gebitsprotheses en bied uitstekende nazorg en een degelijke garantie. Voor nieuwe protheses en kunstgebit reparatie!

Reparaties klaar terwijl u wacht!

Ik heet u graag van harte welkom in mijn praktijk. Neem contact op via het bovenstaande formulier of via 0516-520544. Veelal kan ik reparaties verrichten terwijl u wacht, ook in het weekend of in de avonden!

UW KUNSTGEBIT, ONZE ZORG
naar boven