0516 520544

Rebasing prothese

Het kan voorkomen dat de gebitsprothese die u draagt op een gegeven moment niet meer past. Ik heb voor u de oplossing: rebasing van uw prothese.

 

Wanneer is rebasing van uw prothese nodig?

Na verloop van tijd kan de conditie van de kaak veranderen. De kaak slinkt, waardoor er ruimte tussen uw kunstgebit en kaak komt. Hierdoor verandert de pasvorm van uw prothese ook. Dit heeft tot gevolg dat het kunstgebit niet meer gelijkmatig op de kaak drukt waardoor er pijn, een loszittende prothese en breuk kan ontstaan. Gelukkig bestaat hier een oplossing voor: laat uw kunstgebit bij mij rebasen.

 

Wat is rebasen?

‘Rebasen’ betekent niets anders dan opvullen. Wanneer na controle blijkt dat uw gebitsprothese niet goed meer past, wordt er een afdruk van uw kaak gemaakt. Aan de binnenzijde van het kunstgebit wordt een soort ‘voering’ van kunststof aangebracht waardoor de gebitsprothese weer goed aansluit op het tandvlees. Rebasing van een prothese is dus het opvullen van uw kunstgebit.

 

Laat u regelmatig controleren

Het is goed om uw gebitsprothese en implantaten regelmatig te laten controleren op slijtage en pasvorm. Het slinken van uw kaken is een langzaam proces dat ongemerkt voorbij gaat. Hierdoor zou het kunnen dat uw prothese aan rebasing toe is zonder dat u dit door heeft. Laat uw gebitsprothese daarom regelmatig controleren.

 

Waarom is dit belangrijk?

Om drie redenen: ten eerste blijft uw gebit beter op zijn plaats zitten, zodat er een kleinere kans is dat uw gebit breekt. Ten tweede hebt u een verminderde kans op drukplekken en dus irritatie en tot slot blijven er bij een goed opgevuld kunstgebit minder voedselresten achter.

 

Hoe gaat de rebasing van uw prothese in zijn werk?

Wanneer na controle blijkt dat de prothese niet goed meer aansluit op uw kaak, kunt u een afspraak maken. In de ochtend wordt er een afdruk van uw kaak gemaakt waarna u aan het einde van de dag de prothese weer kunt ophalen. Houd er bij het maken van een afspraak rekening mee dat u een deel van de dag geen prothese heeft.

 

De kosten voor rebasing van uw prothese

De kosten voor rebasing van een kunstgebit worden bij een volledige boven- en of onderprothese deels vergoed vanuit de basisverzekering.

 

 

 

Waarom Buurlage Tandtechniek?

Ik werk met een persoonlijke benadering, maak vrijwel alle gebitsprotheses en bied uitstekende nazorg en een degelijke garantie. Voor nieuwe protheses en kunstgebit reparatie!

Reparaties klaar terwijl u wacht!

Ik heet u graag van harte welkom in mijn praktijk. Neem contact op via het bovenstaande formulier of via 0516-520544. Veelal kan ik reparaties verrichten terwijl u wacht, ook in het weekend of in de avonden!

UW KUNSTGEBIT, ONZE ZORG
naar boven