0516 520544

Verzorging kunstgebit

Als u een volledige gebitsprothese en dus geen tanden meer heeft, betekent het niet dat u niet naar de tandarts hoeft. Als onderdeel van de verzorging van uw kunstgebit is het heel verstandig een jaarlijkse controle bij de tandprotheticus te plannen. De tandprotheticus kan kijken of uw kunstgebit nog goed past en er een eventuele rebasing nodig is.

 

Hebt u eerder een kunstgebit van mij gekregen of wilt u binnenkort een afspraak maken met Tandtechnisch Laboratorium Buurlage in Oosterwolde om een kunstgebit te laten aanmeten? Dan laat ik u natuurlijk ook persoonlijk weten wat de beste manier is om uw kunstgebit te verzorgen. Hieronder vindt u alvast enkele tips.

 

Dagelijkse reiniging: goede verzorging kunstgebit

Binnen de verzorging van het kunstgebit is de dagelijkse reiniging natuurlijk erg belangrijk. U wilt voorkomen dat er problemen ontstaan door etensresten of tandplak. Spoel daarom na iedere maaltijd uw mond en kunstgebit. Reinig de prothese daarnaast twee keer per dag met een speciale protheseborstel, maar niet met tandpasta. Om uw kaak rust te geven, bewaart u uw prothese ‘s nachts het beste in water of reinigingsmiddel.

 

  • Gebruik een speciale protheseborstel
  • Gebruik geen tandpasta, maar speciaal reinigingsmiddel
  • Bewaar uw prothese ‘s nachts in water of reinigingsmiddel

 

Meer weten?

Heeft u een specifieke vraag over de verzorging van uw kunstgebit? Of hebt u kunstgebit problemen en is er misschien een reparatie nodig? Schroom dan niet om te bellen of een afspraak te maken. U vindt hier alle contactgegevens. Ik sta graag voor u klaar in mijn praktijk!

 

Waarom Tandtechnisch Laboratorium Buurlage?

Ik werk met een persoonlijke benadering, maak vrijwel alle gebitsprotheses en bied uitstekende nazorg en een degelijke garantie. Voor nieuwe protheses en kunstgebit reparatie!

Reparaties klaar terwijl u wacht!

Ik heet u graag van harte welkom in mijn praktijk. Neem contact op via het bovenstaande formulier of via 0516-520544. Veelal kan ik reparaties verrichten terwijl u wacht, ook in het weekend of in de avonden!

UW KUNSTGEBIT, ONZE ZORG
naar boven