0516 520544

Implantologie

Een loszittend onderkunstgebit is een van de meest voorkomende klachten bij volledig prothesedragers. Als een kunstgebit bestemd voor een onderkaak niet goed blijft zitten, kunt u hulp inroepen van een implantoloog. In nauwe samenspraak met de implantoloog zorg ik ervoor dat uw kunstgebit een hechte verbinding krijgt met uw kaak en toch uitneembaar blijft.

 

Een implantaat is een kunstwortel die als een schroef in de kaak wordt geplaatst. Om een kunstgebit goed te kunnen dragen, zijn twee of vier implantaten voldoende. Een implantaat is in de regel gemaakt van titanium en heeft een keramische buitenlaag. Dit zijn beide materialen die door het lichaam niet worden afgestoten. Een implantaat heeft een doorsnede van ongeveer 4 millimeter en is 10 tot 16 millimeter lang. De plaatsing gebeurt altijd bij de implantoloog onder plaatselijke verdoving.

 

Een implantaat in de bovenkaak is zeldzaam; implantaten in de onderkaak daarentegen komen veelvuldig voor. Als uw kaak geheel genezen is van de ingreep en het implantaat in het bot vastzit, biedt het implantaat houvast aan uw uiteindelijke kunstgebit. 

 

De tandtechnicus en implantoloog

De tandtechnicus en implantoloog werken op het gebied van de implantologie nauw samen. Ze verwijzen naar elkaar en hebben duidelijke, onderlinge afspraken. In de meeste gevallen bezoekt u eerst de tandtechnicus. Na beoordeling van uw mond of na een periode waarin u een "normaal" kunstgebit heeft gedragen, kan de houvast van de onderprothese zo slecht zijn dat implantaten ter sprake komen. Het ondergebit zit dan simpelweg te los. Door de geslonken kaak is er vaak geen hoogte meer aanwezig om het kunstgebit op vast te houden. Wanneer u ermee instemt om in de onderkaak implantaten te laten plaatsen, verwijst mijn praktijk u schriftelijk door naar de implantoloog met wie ik samenwerk.


De implantoloog maakt met u een afspraak voor een eerste consult. Als u uiteindelijk uw implantaten heeft gekregen, licht de implantoloog mijn praktijk weer schriftelijk in over de stand van zaken. Vervolgens zal de verdere behandeling weer bij mij plaatsvinden. Wij zullen starten met de vervaardiging van de nieuwe prothese. Kort samengevat; Tandtechnisch Laboratorium Buurlage verzorgt het uitneembare deel van uw kunstgebit, de implantoloog verzorgt het vastzittende deel in het kaakbot.

Waarom Tandtechnisch Laboratorium Buurlage?

Ik werk met een persoonlijke benadering, maak vrijwel alle gebitsprotheses en bied uitstekende nazorg en een degelijke garantie. Voor nieuwe protheses en kunstgebit reparatie!

Reparaties klaar terwijl u wacht!

Ik heet u graag van harte welkom in mijn praktijk. Neem contact op via het bovenstaande formulier of via 0516-520544. Veelal kan ik reparaties verrichten terwijl u wacht, ook in het weekend of in de avonden!

UW KUNSTGEBIT, ONZE ZORG
naar boven