0516 520544

Klikprotheses

Een klikprothese, ook wel klikgebit genoemd, wordt op implantaten geklikt en zit daarom erg stevig in de mond. Dat betekent dat u zonder problemen alles kunt eten. En dat is natuurlijk wel zo prettig! Ook houdt uw gezicht een natuurlijke uitstraling.

 

De klikprothese: wat is het?

Een klikgebit wordt bevestigd aan twee of vier implantaten die in uw kaak gezet worden door de implantoloog. Daarop komt een constructie waarop u het klikgebit kunt vastklikken. Het blijft altijd goed zitten. Voor implantaten wordt vaak gekozen als het maken van een normale prothese wel gaat, maar niet de resultaten geeft zoals u dat zou willen. Wanneer u al lang een kunstgebit draagt, dan blijft de onderkaak slinken. De prothese gaat steeds losser ziten. Een klikprothese met implantaten is dan een goede oplossing.

 

Waar moet u rekening mee houden?

Zoals bij iedere prothese, kunt u ook bij een klikprothese van mij een gedegen persoonlijke benadering verwachten. Ik luister goed naar uw persoonlijke wensen en verwerk deze in de prothese. Ik maak een proefprothese waarbij u tijdens het passen eventuele wijzigingen kunt doorgeven. Daarna maak ik de definitieve prothese voor u.

 

Implantaten

Een extra stap bij het laten aanmeten van de klikprothese is het verzorgen van de implantaten. Ik werk nauw samen met de implantoloog, die de vastzittende delen in uw kaakbot verzorgt. Hier leest u meer over gebitsimplantaten.

 

Klikprothese kosten

Net als bij overige protheses, worden de klikprothese kosten vaak vergoed vanuit het basispakket van de verzekering. Voor uw persoonlijke situatie kunt u uiteraard het beste contact opnemen met uw zorgverzekeraar. Wilt u meer informatie over dit type prothese? Ik beantwoord graag uw vragen. Neem contact met mij op via deze contactgegevens.

 

Waarom Tandtechnisch Laboratorium Buurlage?

 

Ik werk met een persoonlijke benadering. Ik maak vrijwel alle gebitsprotheses en bied uitstekende nazorg en een degelijke garantie. Voor nieuwe protheses en kunstgebit reparatie!

Reparaties klaar terwijl u wacht!

 

Ik heet u graag van harte welkom in mijn praktijk. Neem contact op via het bovenstaande formulier of via 0516-520544. Veelal kan ik reparaties verrichten terwijl u wacht, ook in het weekend of in de avonden!

UW KUNSTGEBIT, ONZE ZORG
naar boven